Noile tendințe în decorarea și amenajarea băii

Baia este una din incaperile casei in care omul intra pentru a se relaxa, pentru ca stie ca aici are parte de deplina intimitate, poate face o baie cu spuma relaxanta sau un dus rapid, poate citi ultimele noutati in timp ce se afla pe toaleta.

Insa o baie cu un aspect banal, neprimitor, nu mai este o incapere in care oamenii sa intre de placere. Cele mai noi tendinte in amenajarea baii, fie ea mare sau mica sunt demne de luat in calcul.

Cum se amenajeaza corect si modern o baie?

In primul rand, tendintele de amenajare a baii se bazeaza pe simplitate si pe minimalism, cu finisaje moderne si accesorii adecvate. Materialele recomandate pentru a amenaja in mod modern o baie includ mozaicul, placile ceramice si sticla securizata.

Un element important al decorului unei bai este natura, cel mai bine reprezentata prin plante atent alese si asezate, dar si prin panouri de dus din lemn de stejar, adevarate bijuterii care provin direct din natura.

Fiindca formele geometrice au fost mereu la moda, inca sunt si trebuie incluse in amenajarea baii, fie ca este vorba de forma placilor de gresie sau faianta sau de anumite motive imprimate pe acestea. Paleta cromatica este extrem de variata, culorile inchise revin in tendinte, dar si nuantele pastelate de bleu si verde.

Obiectele sanitare pot fi montate mai spre centrul incaperii, acolo unde este posibil, fara a le alinia asa cum era traditia pana acum. Chiar si caloriferele au un cuvant de spus in amenajarea baii, pentru ca noile tendinte fac referire si la modele mai moderbe de calorifere, care pot fi comparate cu adevarate opere de arta.

Asadar, tendintele actuale de amenajare a baii sunt orientate din ce in ce mai mult spre natura si simplitate.

Lasă un răspuns