Nordul Ciprului – o nouă destinație preferată de turiștii români

Cipru este tara situata pe trei continente si totodata locatia ideala pentru a petrece un frumos concediu. Cipru are plaje frumoase, o istorie impresionanta, fiind destinatia de vis a romanilor ce prefera clima mai calda, pentru ca vremea de plaja dureaza pana la jumatatea lunii octombrie.

Cipru este a treia cea mai mare inslula din Marea Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia si a avut parte de numeroase razboaie care insa s-au incheiat. Cipru ramane una din tarile preferate ale turistilor din intreaga lume, cu peste 57 de plaje superbe.

Cei care iubesc marea, soarele, relaxarea si bronzul trebuie sa stie ca aceasta insula, Cipru, este inca necunoscuta in ochii turistilor care inca isi indreapta atentia catre insorita Grecie sau chiar catre Bulgaria pentru o luna de miere sau o vacanta alaturi de familie. Cipru ofera peste 340 de zile insorite pe an, vara incepand din luna mai si terminandu-se la mijlocul lunii octombrie.

Capitala Ciprului, Nicosia, este un oras foarte frumos si cu o istorie bogata, cu atractii turistice frumoase, iar orasul Farmagusta este renumit pentru bisericile crestine care au fost transformate in moschei si pentru vestigiile gotice.

O excursie in Cipru poate insemna si o plimbare in portul Kyrenia, locul unde sunt amenajate terase si restaurante unde se servesc preparate de peste si mancaruri traditionale.

Manastirea Sf. Andrei din Cipru este una din cele mai cunoscute si mai apreciate locatii de catre turistii crestini, cu origini in secolul I, cand Sf. Apostol Andrei a trecut prin zona si a deschis un izvor in stanca prin rugaciune.

Turistii romani sunt fascinati de locuri, de oameni, de bucataria cipriota si de plajele atractive, cele mai importante si mai cunoscute fiind Escape, Alagadi si Acapulco.

In concluzie, zona Ciprului de Nord ramane una din cele mai importante atractii turistice pentru romani de toate categoriile sociale si care stiu sa aprecieze serviciile de lux, bine puse la punct.

Lasă un răspuns